Alarmsignalen politie bij gemeentehuizen

Politiemensen zetten dinsdag 9 juli bij verschillende gemeentehuizen verspreid over het land de sirenes en zwaailichten van hun voertuigen aan. Dat gebeurt om 11.59 uur en houdt een minuut aan, want de tijd dringt. De huidige vroegpensioenregeling (RVU)  voor de politie en anderen in een zwaar beroep loopt af en moet worden verlengd. De komende weken wordt deze actie elke dinsdag herhaald en steeds met een minuut verlengd. 

Er is ditmaal bewust gekozen voor gemeentehuizen als zogenaamd doelwit van de acties. Op lokaal niveau treedt de politie op onder het gezag van de burgemeester als het om de openbare orde en handhaving gaat. Burgemeesters dienen als geen ander te weten dat politiemensen veel te verduren krijgen in hun werk en dat een vroegpensioen daarom gerechtvaardigd is. De politiebonden zouden graag zien dat deze gezagsdragers zich hierover duidelijk uitspreken richting de politiek en daarvoor ook inzetten.

Pijlen gericht op burgemeesters
Burgemeesters hebben vaak het hoogste woord, maar blijven op dit vlak stil. Zij verwachten en vragen daarentegen ontzettend veel van de politie. Het zou hen sieren – als zij het welzijn van politiemensen die de veiligheid in gemeenten bewaken daadwerkelijk in acht nemen – om ervoor te zorgen dat ‘hun’ mensen gezond de eindstreep kunnen halen. Én dat zij in goede gezondheid van hun welverdiende pensioen kunnen genieten.

Publieksvriendelijk
De actie met loeiende sirenes en zwaailichten van de politie bij gemeentehuizen vanaf dinsdag 9 juli betreft een publieksvriendelijke actie in een reeks van RVU-acties die de politiebonden in januari begonnen. In strijd voor een vroegpensioen voor zware beroepen.

Vergelijkbare berichten