AVIM-locaties Ter Apel en Budel sluiten 25 juni ook hun deuren

Politiemedewerkers van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) sluiten zich volgende week aan bij de acties voor een structureel vroegpensioen. Op dinsdag 25 juni sluiten politiebureaus voor de derde keer gedurende 24 uur hun deuren. Dat geldt dan ook voor de AVIM-locaties in Ter Apel en Budel.

Uit onvrede over het uitblijven van een nieuwe Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) worden de acties verder opgevoerd. Daarom gaan politiebureaus opnieuw dicht met de nadruk op de AVIM-locaties. De AVIM (vroeger Vreemdelingenpolitie genoemd) doet onderzoek naar de identiteit en de verblijfsrechtelijke status van vreemdelingen. Ook onderzoekt de afdeling grootschaliger criminaliteit, zoals mensenhandel, mensensmokkel en (online) identiteitsfraude.

Asielaanvragen
De sluiting van de AVIM-locaties – onderdeel van de Nederlandse politie – in Ter Apel en Budel betekent concreet dat zij die dag geen asielaanvragen in behandeling nemen. Achter gesloten deuren zijn politiemedewerkers wel aan het werk, alleen zij richten zich dan op andere belangrijke taken. Deze actie op dinsdag 25 juni, waarbij politiebureaus in heel Nederland en de AVIM-locaties dicht zijn voor het publiek, duurt 24 uur.

Onvrede over uitblijven vroegpensioen
Want kennelijk zijn acties nog altijd nodig om politici en werkgevers ervan te overtuigen dat politiemensen een mentaal en fysiek zwaar beroep uitvoeren. Dat besef lijkt nog niet tot iedereen door te dringen. Daarmee wordt blijkbaar ook niet de noodzaak gevoeld om mensen eerder te kunnen laten stoppen met werken. Dit valt niet uit te leggen aan politiemensen en anderen met een zwaar en risicovol beroep.

Vergelijkbare berichten