Update:Tijd voor actie!

Het vastlopen van de gesprekken over de Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) zijn ‘in de polder’ dus helemaal vastgelopen. De werkgevers hebben geen oor voor de eisen van de federaties van vakbonden. En daarmee valt de basis onder de RVU van de politie uit. Als politie kunnen we namelijk niet  gaan onderhandelen als er in de Stichting van de Arbeid – de federaties van werkgevers (VNO-NCW) en werknemers (FNV-CNV-VCP) – geen akkoord is over de kaders voor een nieuwe RVU.

Dat willen we daarom duidelijk laten horen. Op de allereerste plaats aan de werkgevers VNO-NCW en de minister van Sociale Zaken, die in deze onderhandelingen over de RVU een centrale rol spelen.

Op 30 januari 2024 houden we daarom een symbolische blokkade / demonstratie
voor het pand van VNO/NCW en dan van het ministerie van Sociale Zaken in Den Haag
. Voor die eerste actie hebben we intussen het gewenste aantal deelnemers bereikt.

Omdat het om onze eerste actie gaat met betrekking tot de RVU hebben we voor een kleinere groep gekozen. Dat maakt het namelijk mogelijk om in Den Haag voor het ministerie van Sociale Zaken en het hoofdkantoor van werkgeversorganisatie VNO-NCW te demonstreren. Omdat we eind januari voor het eerst de aandacht willen trekken, lijkt ons dat de beste aanpak.

Toekomstige acties
In de toekomst kunnen onze acties natuurlijk qua uitvoering en grootte echter wel gaan groeien. Daarom willen we nog steeds vragen om je aan te melden. Zodat we na 30 januari razendsnel kunnen schakelen. Geef je op via onderstaande link.

Dus: wil je bij toekomstige acties na 30 januari meedoen, je dan aan via deze link.

Alleen samen zetten we druk op werkgevers en kabinet om weer aan tafel te gaan en goede afspraken te maken.

Ondertussen houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen. De komende tijd kun je meer informatie en achtergronden verwachten over de acties voor de RVU. Volg het op onze website politieinactie.nl. Wil je contact of meer informatie, mail dan naar info@politieacties.nl.

Vergelijkbare berichten