Sirenes bij het Haagse stadhuis

Opnieuw klonken er sirenes bij gemeentehuizen. Dit keer lag er een focus op het Haagse stadhuis. Daar waren de signalen voor een goed vroegpensioen vooral gericht aan burgemeester Jan van Zanen. Als verantwoordelijke voor de openbare orde en veiligheid in onze nationale ‘actiestad’ weet hij als geen ander hoe zwaar het werk van politiemensen kan zijn. De politiebonden willen hem en de andere burgemeester bewegen om het belang van een goede Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) te benadrukken in bestuurlijke en politieke netwerken.

De politiebonden richten zich met deze sirene-actie op alle burgemeesters in Nederland. Vanuit hun rol en positie hebben ze namelijk allemaal nauwe banden met politiemensen. En als geen ander ervaren ze daardoor van zeer dichtbij hoe zwaar het politiewerk is en hoe terecht de eis van een goede Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) is. Met de sirene-acties hopen de bonden dat de burgemeesters deze boodschap nog eens duidelijk uitdragen binnen hun bestuurlijke en politieke netwerk.

Den Haag
Rond het middaguur stonden deze dinsdag 30 juli zes politievoertuigen opgesteld bij het Haagse gemeentehuis op het Spuiplein. Even voor twaalf lieten ze duidelijk van zich horen en zien. Dat gebeurde trouwens onder het toeziend oog en oor van Karin Krukkert, politiechef Eenheid Den Haag, en NPB-voorzitter Nine Kooiman namens de vier politiebonden. Helaas was er geen reactie merkbaar vanaf de eerste verdieping van het stadhuis, waar burgemeester Van Zanen kantoor houdt.


Acties gaan door
Met deze editie gaat de sirene-actie zijn derde week in. Omdat er nog geen signalen zijn dat het doel van een goed vroegpensioen is bereikt, gaan de acties onverminderd door. Dat geldt ook voor de andere actievormen. Na de vakantieperiode gaan de politiebonden zich beraden over het passende vervolg. In elk geval blijft het geluid van de RVU-actie onverminderd doorklinken tijdens de zomermaanden.

Vergelijkbare berichten