Volgende stap in RVU-actie

Dinsdag sluiten we de voordeur

Op dinsdag 11 juni 2024 gaan we landelijk alle politiebureaus met een publieksfunctie voor 24 uur sluiten. Het is de volgende stap in onze actie voor een fatsoenlijk vroegpensioen. Deze sluitingsactie volgt op de bonnenactie die gewoon door blijft lopen. Maar nu het gewenste resultaat uitblijft, schalen we op met deze bureausluiting.

Er is nog steeds geen zicht op een goede Regeling voor vervroegde uittreding (RVU) voor de politie. Met de demonstraties van begin dit jaar en de recente acties met het beperkt uitschrijven van bekeuringen hebben we nog geen beweging gebracht in de onderhandelingen. Daarom schalen we de RVU-actie op. Dit keer vragen we jullie hulp en steun om landelijk alle politiebureaus met een publieksfunctie te sluiten. Als extra signaal richting de betrokken besluitvormers.

Geen fysieke handelingen
In de praktijk betekent het dat we dinsdag geen publiek ontvangen op het bureau. Er kunnen dus geen aangiftes worden gedaan, documenten worden afgegeven of andere fysieke handelingen worden verricht. Burgers zullen hiervoor later terug moeten komen. Via de bovenstaande actieposter op de toegangsdeur worden bezoekers hierover geïnformeerd . Verder verzetten we de afspraken die staan op dinsdag 11 juni naar een ander moment.

Natuurlijk blijven het alarmnummer 112 en het informatienummer 0900-8844 tijdens deze actie wel gewoon operationeel. En achter de voordeur gaan onze activiteiten ook gewoon door. Alleen zijn we via de voordeur niet bereikbaar.

Opschalen
De sluiting van politiebureaus met een publieksfunctie duurt op dinsdag 11 juni vierentwintig uur. Mocht dit niet tot het gewenste resultaat leiden, dan herhalen de politiebonden de actie de week erna met weer een etmaal. Ook overwegen we om nog andere acties toe te voegen.