Brandende vragen over overbruggingsregeling RVU

Waarom is er alleen iets geregeld voor politiemedewerkers met geboortejaar 1961? En hoe zit het dan met politiecollega’s uit 1962? Het zijn vragen die sinds het afsluiten van de overbruggingsregeling RVU regelmatig binnenkomen. Voor het gemak hebben we een aantal van deze veelgestelde vragen – samen met de antwoorden – op een rij gezet. Klik hier om naar het overzicht van de zogenoemde FAQs te gaan. Of klik op ‘FAQs’ in het menu.

Het antwoord op de prangende vraag van collega’s met een geboortejaar vanaf 1962 is overigens dat het hier alleen om een eenmalige overbruggingsregeling gaat. De lichting die het jaar ervoor geboren is dreigde namelijk tussen wal en schip te raken. De geldende RVU eindigt namelijk op 1 januari 2025. En er zijn nog geen landelijke afspraken over een permanente regeling voor vroegpensioen. Daarom is deze tussentijdse noodoplossing bedoeld om de specifieke groep met geboortejaar 1961 weer binnenboord te helpen.

Groep na 1961
Voor de groep politiecollega’s met geboortejaar 1962 of later wordt nu over een permanente landelijke regeling onderhandeld. Dat gebeurt aan de landelijke onderhandelingstafel van de Stichting van Arbeid. Mochten daar niet op tijd de passende afspraken worden bereikt, dan zullen de politieacties weer helemaal worden opgepakt en doorgezet.

Voor de veelgestelde vragen en antwoorden, klik hier

Vergelijkbare berichten